5 најопасни денови во март: Минатото се враќа како бумеранг (ВАЖИ ЗА СИТЕ ЗНАЦИ)

Иако тоа ќе биде знак за позитивни промени, има денови кога сите знаци од зодијакот се советуваат да бидат внимателни.

Март ќе биде многу поволен месец. И покрај тоа што ќе има поопасни денови отколку поволни, само еден од нив ќе има долготрајни последици.

Астролозите предлагаат внимателно да го разгледате секој од „мрачните“ денови за да останете на вистинскиот пат.

8 март - Меркур во врска со Нептун

Првиот опасен ден ќе стане поради негативниот аспект на Меркур и Нептун. Ова ќе биде крајно неповолно време со голем број случајни проблеми што може да ни се појават без посебни причини или предуслови. Внимавајте кога патувате на 8-ми и не зборувајте премногу со луѓето, не давајте празни ветувања и не озборувајте.

17 март - спој на Сонцето и Нептун

17-ти е многу опасно време кога Сонцето и Нептун ќе влезат во многу опасен аспект еден со друг. Овој ден може да се нарече период на кармички казни. Многумина од нас ќе ја добијат назад негативноста што им ја испративме на другите луѓе во минатото. Ќе ни се вратат лоши зборови и нељубезни дела.

21 март - Венера во врска со Сатурн

Венера и Сатурн ќе ве лишат од добро здравје и оптимизам. Овој ден може да стане многу тажен и негативен поради лошите спомени. Пазете се од таквите мисли и не жалете се за вашата судбина.

22 март — Марс преминува во знакот Риби

На 22-ти Марс ќе се пресели во еден од најомразените знаци - Рибите. Елементот на Марс е Оган, а елементот на Рибите вода, па овој дует ќе биде крајно нехармоничен. На 22-ри и воопшто на крајот на март може да очекувате проблеми со мотивацијата и неразумна грубост на другите.

25 март - пенумбрално затемнување на Месечината

Полупомрачното затемнување во Вага е многу опасен ден. Повеќето проблеми ќе дојдат ненадејно. Многу неволји ќе се случат скриени, невидливи за нас. Пазете се од негативни луѓе овој ден и бидете внимателни. Пазете се од измами и озборувања.

Извор: glossy.rs