Активност што ќе ви одземе само половина час, а ќе ве заштити од РАК

Јапонски лекари откриваат дека традицијата позната како „Шинри-оку” и понатаму е ефикасна во борбата со ракот. Тие сметаат дека природата е единствениот начин да се заштитиме од смртоносната болест. 

Според нив, најкорисна е прошетката во шума, а особено пливањето во природни реки и езера. Прилина за тоа е биохемичката природа на шумата. На овај начин телото го зголемува имунитетот, кој е пресуден во борбата со ракот. 

Научниците направиле истражување на луѓе кои половина час биле на прошетка во шума, а кај сите пронашле двојно повеќе Т-зрнца, понизок притисок и смиреност на телото. 

Шумските дрвја и билки емитуваат деривати кои ги исрфрлаат бактериите од нашето тело, а со тоа се зголемува и умунолошкиот систем. Кога шетаме во шума, ние дишеме од нејзиниот имунитет. Професорот Кинг Ли тврди дека со 30-минути прошетка низ шума, нашето тело е заштитено од болести во наредните два месеци.