Антички тест според Далај Ламa: Со само 3 прашања ја открива суштината на вашата личност

Станува збор за тест од старите Тибетанци за кој се верува дека е направен од Далај Лама

Додека го решавате овој тест, не размислувајте премногу за одговорите, одлучете се за она што прво ви паѓа на памет – користете интуиција, а не логика. На крајот можеби ќе дознаете нешто за себеси!

1. Замислете слики од овие животни – тигар, крава, овца, свиња и коњ. Подредете ги, водејќи се по тоа кои ви се најдраги, најважни. Не размислувајте многу, само подредете ги.

2. Завршете ги речениците во продолжение со придавки кои најдобро ги опишуваат карактеристикте на сите подолу именувани.

Кучето е________.

Мачката е________.

Глушецот е________.

Кафето е________.

Морето е________.

3. Замислете 5 луѓе кои ви се најважни во животот. Потоа за секој од нив изберете по една од следниве бои:

·  Жолта

·  Портокалова

·  Црвена

·  Бела

·  Зелена

Објаснување:

1. Редоследот по кој по важност ги подредивте животните, покажува како сте ги подредиле приоритетите во вашиот живот. Секое животно е симбол на еден аспрект:.

·  Крава – Кариера

·  Тигар – Самопочитување

·  Овца – Љубов

·  Коњ – Семејство

·  Свиња – Пари

2. Вашите ставови кон животот:

·  Куче – Вашата личност

·  Мачка – Личноста на вашиот партнер

·  Глушец – Личноста на вашите непријатели

·  Кафе – Вашиот поглед кон сексот

·  Море – Вашиот целокупен живот

3. Вашите ставови кон животот:

·  Жолта – некој кој оставил најголемо влијание на вашиот живот

·  Портокалова -  некој во кого верувате дека ви е вистински пријател

·  Црвена – некој кого го сакате со целото ваше срце

·  Бела – вашата сродна душа

·  Зелена – некој кој нема лесно да го заборавите

* Извор: Stil.Kurir.rs