„Архангел“ и Фолхармонија направија музичка магија: Одбележана 58 годишнината од катастрофалниот земјотрес

На 58 годишнината од катастрофалниот земјотрес што му се случи на Скопје, во Градскиот парк „Архангел“ и Филхармонија направија концерт за паметење.  Оркестрациите на песните беа на Џијан Емин и тие понудија поинаква звучна слика на песните од култната група.

Настанот се одржа на отворено, со дистанца на присутните кои уживаа во фантастичната атмосфера, а Скопје како повторно да се разбуди од долата ковид состојба. 

-Се надевам дека со овој концерт ќе придонесеме нашиот град да биде уште поубав – рече фронтменот Ристо Вртев.


Фото: Вангел Тануровски