Бозелот има посебни својства: Неопходно растение за периодот на настинки

Многупати именуван и како најлековита билка на светот, бозелот навистина е посебно растение, кое мора да го внесете во вашата исхрана.  

Научниците заклучиле дека активната материја во бозелот може да го скрати времетраењето на грипот за 4 дена. Поради содржината на слуз која ја содржи, бозелот ја смирува сувата кашлица. Бројни се народните лекови создадени од ова благородно растение прилично важни за зимскиот период, а неговиот природно посебен, интересен и сладок вкус го прави толку лесен за консумирање. 

Затоа, во овој период на настинки и грип, но и коронавирус треба да внесуваме чај од бозел, за да го зајакнеме имунитетот. 

Три рецепти за здрави летни пијалоци: Освежете се со бозел, мента или ѓумбир