Букет на неделата: Орхидеја за пријателство, кала за убавина, сончоглед за верност

Секогаш кога сакате да изразите љубов, благодарност, внимание, подарете букет цвеќе. Првите букети биле направени во Кина и Јапонија. Оттаму уште пред осум векови датира оваа прекрасна традиција. Кинезите се исто така и првиот народ кој ја одредува симболиката на подареното цвеќе. 

Ако подарите орхидеја изразувате пријателство. Со калата ќе подарите восхит кон убавината на саканата, а со сончогледот, ќе изразите верност и заедништво. 

Оваа колоритна цветна игра е нашиот избор за овонеделниот „Сончевина“ букет на неделата. Можност за online порачка и достава до Вашата адреса.