Д-р Несторовиќ: Пет минути смеа решава многу проблеми

Не го започнувајте денот со читање вести, препорачува д-р Несторовиќ, бидејќи тие главно се катастрофални.

Тој наведува дека е докажано дека депресивните луѓе, оние кои не уживаат во животот и кои немаат други луѓе околу себе, се многу повеќе склони кон развој на малигни заболувања.

„Група жени кои имаа рак на дојка беше проучена пред неколку години. Некои одеа на медитација и јога, други беа депресивни и седеа дома и земаа лекови за смирување - пет години беше разликата помеѓу двете групи. Значи, пет години подолго живееја жени кои беа активни и кои ментално се бореа против нивната болест“, вели Несторовиќ.

Позитивното размислување и креативноста го стимулираат имунитетот и ја намалуваат фреквенцијата болести.

„Човек мора да се смее, смеењето е суштината на нашиот живот. По пет минути здраво смеење, речиси и да немате проблеми. Според некои алтруистички истражувања, луѓето кои им прават добро на другите имаат значително подобро здравје, а особено луѓето кои се чувствуваат благодарни за она што го имаат во животот “.


Фото: Youtube/Moje Dobro

Можеби ќе ве интересира:

Сега крвниот притисок ми е 125/80: Д-р Несторовиќ откри како ја излекувал хипертензијата

Пулмологот Несторовиќ: Можеби мажите кои ќе се вакцинираат ќе сакаат да ја замрзнат својата сперма