ДАТУМОТ НА ВЕНЧАВКА ЈА ОТКРИВА ИДНИНАТА НА БРАКОТ: Кои датуми не се погодни за венчавки?

Научници од Универзитетот во Мелбурн направиле интересно истражување во врска со венчавката и докажале дека одредени повторени датуми не донесуваат среќа во бракот.

Научниците ја проучувале оваа студија четиринаесет години, а како би дошле до точни резултати, темелно го следеле холандскиот регистар на бракови, но и разводи. Врз основа на статистиката, тие заклучиле дека постојат одредени датуми кога треба да се избегнуваат венчавките. Процентот на разводи кај парови кои се венчаваат на одредени датуми е пет пати поголем како што на пример е венчавка на 15 февруари.

Освен 15 февруари  (41% разведени), несреќни датуми се 08.08.2008 и 11.11.2011, а доказ за тоа е 30% парови кои на овие датуми се венчале. Оваа година несреќен датум за венчавка ќе биде 18.08.