Денеска е кинеска Нова година: Направете ги овие 5 работи и внесете среќа и просперитет во вашиот живот

Кинеската Нова 2024 година е посветена на Дрвениот змеј, што значи дека нѝ носи изобилство на просперитет, неочекувани можности и движечка енергија. А еве како да си обезбедите загарантирана среќа во Новата година.

Доколку сакате да привлечете уште повеќе позитивни вибрации, внесете ги овие 5 обичаи во вашиот секојдневен живот.

Ако сакаме да привлечеме нова енергија, да се ослободиме од старата

Сите сме во вечна потрага по подобри можности кои би нѝ помогнале да започнеме ново поглавје, но во исто време тешко нѝ е да ги прекинеме старите навики или обичаи. Меѓутоа, ако навистина сакаме промените непречено да влезат во нашите животи, процесот мора да го започнеме со сопствен пример.

Ајде да размислиме што всушност не кочи во животот? Кои наши навики негативно се одразиле на отворените можности за напредок? Ако сакаме промени, да бидеме промената!

Да го разубавиме домот со различни бои и мотиви

Бидејќи кинеската Нова година е фокусирана на нова енергија, не смееме да заборавиме на просторот во кој живееме. Не мора да ја менуваме целата естетика на сопствениот дом, но можеме да воведеме нови мотиви и декорација.

Со оваа манифестација особено се поврзуваат елементите на црвената и златната боја, па слободно можеме да размислуваме за украсите на споменатите тонови.

Нека не излегуваат негативни зборови од нашата уста

Зборовите имаат огромна моќ на енергија и мораме да ги кажеме смислено. Треба што повеќе да избегнуваме негативност, озборувања и жалење.

Фокусирањето на приказна за надеж, успех, мотивација и доблести не прави енергично посилни и ги зголемува можностите за добра и позитивна енергија да влезе во нашите животи.

Да се ​​одлучиме за рециклирање, а не за купување нови работи

Секако, сите сакаме да се почестиме со ново парче облека или мебел, но да не заборавиме дека постојаното фрлање и купување нови работи не воведува во маѓепсан негативен круг. Бидејќи повеќето од нас се практично преплавени со нешта, рециклирањето на предмети е попотребно од кога било.

Најдете нова цел за нешто од кое сакавте да се ослободите и ќе видите колку позитивно тоа ќе влијае на вашето секојдневие.

Да манифестираме просперитет и среќа

Ајде да зрачиме со благосостојба и среќа и конечно, не заборавајте на важноста на активното духовно размислување. Поставете рутина за да манифестирате просперитет, среќа и сѐ што копнеете во оваа нова година.

Не оставајте на случајноста, но забележете во кои области од животот очекувате напредок, а потоа заговарајте заедно со Универзумот за конечно да ги остварите тие желби!

Извор: Sensa.hr