Доколку ви останаа јајца од Велигден: Искорисете ги за диета со која ќе симнете 10 килограми за две недели

По празниците нормално е да се појави и по некој килограм повеќе. Меѓутоа, постои диета базирана на варени јајца која можете да ја искористите бидејќи веројатно е дека ви останале јајца од Велигден.
Диетата се покажала како ефикасна во согорувањето на масти и забразување на метаболизмот.

Двонеделно мени

Појадокот е ист за секој ден: 2 тврдо варени јајца и цитрус по избор, а за појадок и вечера ви треба следното:

Понеделник

Ручек- 2 копани и 2 јаболки

Вечера - чинија свежа салата со пилешко

Вторник

Ручек-зелен лиснат зеленчук и пилешко

Вечера - салата од зеленчук , 2 тврдо варени јајца и 1 портокал

Среда

Ручек-малку посно сирење, 1 копан

Вечера-свежа салата со пилешко

Четврток

Ручек - овошје по избор

Вечера-салата од зеленчук и парче готвено пилешко

Петок

Ручек - порција готвен зеленчук и 2 тврдо варени јајца

Вечера - свежа салата и риба на скара

Сабота

Ручек - овошје по избор

Вечера-готвено пилешко и зеленчук на пареа

Недела

Ручек-домати за салата, зеленчук подготвен на пареа и парче пилешко

Вечера-зеленчук на пареа


Оваа исхрана повторете ја уште една недела. Досегашната пракса покажала дека наводно за две недели ќе се ослободите од дури 10 килограми.

Напомена:

Пред да почнете диета, добро е да се посоветувате со својот лекар дали овој режим на исхрана воопшто ви одговара, бидејќи секоја радикална промена во исхраната се одразува на организмот.