Еве што се случува во организмот кога мачката ви лежи на стомакот

Знаете дека мачките предат кога се среќни и задоволни. Звукот кој го пуштаат додека предат се крева на фреквенција од 15 до 25 херци, а тоа може позитивно да влијае на човековото здравје.

Еве што прави предењето за човековото здравје:

-  Кога мачката ќе ви легне на стомак доаѓа до опуштање на телото и умот.

-  Се намалува стресот, а личноста е среќна и задоволна

-  Истражувањата покажале дека кога мачката преде, доаѓа до брзо зарастување на скрешените коски.Трикот  е во тоа што тие предат на фреквенција од 15 до 25 херци а тоа влијае на зарастување на коските.

-  Мачката која преде на вашиот стомак може да го намали крвниот притисок.

-  Истражувањата покажале дека кај сопствениците на мачките е намален ризикот за добивање на срцев удар.

-  Предењето може да ги намали отоците и да го исчисти телото од инфекции.

-  Може да ја откријат болеста за која не сте свесни.