(ФОТО) Со овој трик, ќе ги научите вашите деца да го раскреваат хаосот зад нив

Сите родители се добро запознаени со непријатната состојба кога мораат да ги собираат расфрланите играчки дома за своите деца.

Една мајка сподели трик на Инстаграм со чија помош таа брзо го решила проблемот.

Таа им ја покажа на своите следбеници пластичната  корпа на која пишува „Затвор за играчки“ и објасни како ги држи играчките како заложници сè додека децата не ги завршат своите обврски.

"Ги оставивте надвор и јас ги собрав. Јас ги имам вашите работи. За да ги добиете назад, ве молам, завршете ги вашите задачи, тогаш ќе ги добиете играчките назад", пишува на капакот на пластичната канта.

Повеќето родители се воодушевени од идејата и коментираат дека и тие ќе го пробаат трикот.

„Затворот за играчки “е одлично напиша другамајка, додавајќи:„ Го имавме овој концепт порано и функционира совршено “.