Хари и Меган го прекршија ова кралско правило за време на венчавката!

Принцот Хари и Механ Маркл официјално станаа Војвода и Војвотка од Сасекс, но во текот на нивниот голем ден прекршија одреден кралски протокол.

Церемонијата се очекуваше да скрши некои правила и традиции, но кралската двојка неколку пати скрши едно правило за време на свадбата за кое многумина можеби не знаат. Добро е познато дека членовите на кралското семејство треба да следат некои строги правила, но она што може да изненади некои е дека на кралските двојки не им е дозволено да покажуваат јавни прикази на наклонетост.

Во текот на церемонијата, двојката се држеше за раце, дури и во време кога не беше потребно за нив да го сторат тоа. И покрај тоа што изгледа како мала работа што ја направиле во јавноста пред, дури и кога беа во врска, сѐ уште е прилично голема работа бидејќи другите членови на кралското семејство многу го следат ова правило.

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон се познати по нивниот кралски протокол и не прикажуваат јавно прикажување на љубовта.