ИЈЗ: Пет луѓе кои повторно се заразиле со ковид починале, има и седум смртни случаи кај бремени жени

Институтот за јавно здравје, објавувајќи го неделниот извештај епидемиолопката состојба со корона вирусот во Македонија, објави и податоци за смртните случаи цо земјава и тоа од почетокот на избувнување на епидемијата до 12.септември. Во извештајот Институтот за јавно здравје наведува:

Заклучно со 12.09.2021 вкупно се регистрирани 498 реинфекции (евидентирана една втора реинфекција).

Регистрирани се 6.277 смртни случаи (Лт = 3,4%). Во однос на дата на смрт најголем број на смртни случаи се регистрирани на 08.04.2021 година (n=49), а според недела на пријавување во тек на 14-тата недела во 2021 година (n=293) (Графикон 3). 

Детали на Фактор тука.