ИСПОВЕД

  Весна влезе в бања да се тушира, а јас седнав на масичката в кујна и зјапав во празно. Се истушира и дојде во кујната со бањарка во рацете и ми рече: „Оди, сестро освежи се, ти донесов бањарка, јас ќе сварам кафе. Ја послушав и отидов“. За тоа време, Весна сварила кафе, ставила на еден послужавник млечни кифли и шолји млеко. Запали цигара, се напи голтка од кафето и ми кажа: „Седи, сакам да разговараме“. Седнав до неа и ја гледав право в очи. Сакав да дознам преку нејзиниот поглед дали ме лаже.

  Почна да ми раскажува: „Сестро, на ваков начин не сакав да дознаеш, но сè се случи за момент. Сакав да те предупредам, но така требало да биде. Сакам да почнам од почеток. Знаеш дека едвај преживувавме како и поголемиот дел од селаните во нашето село. Немаше ни доволно пари да се школуваме. На пазар мама ме носеше со неа. Доаѓаа млади мажи, повозрасни мажи, божем да пазарат, но повеќе да ми се додворуваат и ја купуваа робата, а јас кокетирав со нив. Но, секој сака да земе убава, богата, но и учена жена. А јас бев само убава. Сакаа да се забавуваат, но никој не ме побара за жена. Со некои ќе седнев во малите меани, со некои ќе се сретнев и заработував ситна пара, па затоа секогаш имавме пари да си купиме по нешто.

  И овој што го зедов ќе дојде од пат, ќе донесе пари, ќе излезе со друштво и ќе ги испие парите. Од почеток ме почитуваше, но како поминува времето станува сè подрзок, сега веќе ништо не го интересира. Сакав да го оставам и да си дојдам в село. Но, и од тоа нема фајде, само ќе ме исмеваат. Еден ден шетајќи по улица наидов на еден бивш додворувач. Тој ме покани в мотел да се погалиме и ми остави пари. Така сè почна. Мене водењето љубов ми е задоволство. Внимавам кога работам, така што кога тој е дома не работам. Секој има дарба за нешто и заработува пари. Јас заработувам чесно со тоа што го наплаќам мојот труд. Клиентите се задоволни од мене и сакаат повторно да се видиме. Многу сум дискретна, ова е моја тајна и еве сега со тебе ја споделувам поради тоа што луѓето се љубоморни и може да имам проблеми“.

  Воздивнав длабоко и си реков во себе: „Искрено, не ѝ е едноставно. Среќна сум што дојдов на посета бидејќи мислев дека ужива и живее безгрижно. Сега кога ми се враќаат сеќавањата од детството, Весна сè можеше, секогаш таа се грижеше за сè. Се сетив и кога ќе земеше пари од пазар беше праведна и за двете купуваше исто, кога се омажи беше скромна, не му се жалеше на оној нејзин маж. Ете сега кругот се оформи, ја дознав вистината. А мажот и? Никогаш не ми бил симпатичен. Дури мислев дека е безобразен, но веќе сега се докажа дека е прав идиот“.

  Весна се напи голтка кафе, запали повторно цигара и продолжи: „Кога ќе завршам курс за фризерки и ќе почнам да заработувам пари, може и да прекинам, не знам. Сега ти е чудно и си затечена, но мора да ја знаеш вистината. Ти си ми сестра, а на друг не можам да му се доверам. Размисли добро за ова. Ако не ти се допаѓа, можеш и да си заминеш“. Не ѝ одговорив ништо.

  Попладнето излеговме в град. Гледавме гардероба за мене и се сретнавме со нејзина пријателка и пиевме кафе. Кога тргнавме кон станот ѝ заѕвони мобилниот. Се јави некој и разговараше.

  Кога прекина Весна, ми кажа: „Милке, утре вечер ќе дојде еден мој пријател. Уште немаш пријатели овде, но остани дома в соба и биди нечујна“. Јас потврдно климнав со главата. Вечерта поминавме во разговор и гледање телевизија. Другиот ден, заедно отидовме на курсот за фризерки да ми покаже каде се наоѓа. Се запознав со газдарицата и со вработените и забележав дека се многу љубезни. Сестра ми имаше дарба за фризерка уште од мала. а и сега мене ми направи фризура. Дојдоа и муштерики кои биле задоволни и нив им правеше фризури. Кога ѝ заврши времето за практика, отидовме дома.

  Јас правев ручек, миев садови додека Весна се одмараше. Потоа, седнав в дневна, а таа почна да се средува. Стави убави танга црвени гаќички, црвен градник, црвени чорапи, високи црвени штикли и црвен фустан. Косата ја среди и се нашминка. Едноставно, блескаше со својата сексапилност и убавина.

  Заѕвони некој на врата. Весна ја отвори вратата. Од полуотворената врата во дневната можев да видам. Долги бакнежи уште на врата. Убав висок човек ѝ говореше: „Моја икона, цвету мој“ и ѝ го бакнуваше лицето и вратот. Таа почна да се превиткува и да трепери. Тој ѝ зборуваше нежно: „Мила, едвај чекав да те видам. Многу ми недостасуваше, ти, твоето лице, твоите копнежливи погледи, твоето тело. Весна му одговори: „И ти мене ми недостасуваше Дејане“. Дејан ѝ го соблече фустанот. Почна преку градникот да ѝ ги бакнува градите. Седна на столчето што беше в претсобје и ја седна в скут. Таа почна да му го отвора патентот од панталоните.

  Тој ја турна на грб, го извади својот голем орган и ѝ го стави помеѓу нејзините гради, а таа со јазикот почна да си игра со него како да е шеќерче! Тој имаше огромен пенис! Многу поголем од кој било... или мене така ми изгледаше. „Ќе ти свршам в лице“, ѝ кажа на Весна. „Не Дејан, не на лицето“. Тогаш, тој ѝ ги турна гаќичките и ја крена и ја седна врз него. Весна почна да стенка и да скока врз него сè повеќе и сè посилно. Навистина, таа уживаше. „Оваа моја сестра е мајстор за секс“, си помислив во себе. Тој ѝ ги гризеше градите, таа го бакнуваше и со прстите му ги галеше рамената. Дејан на крај ја седна врз него со цела своја жестина и таа доживеа задоволство. Потоа, тој го извади својот голем орган и почна да ѝ свршува помеѓу градите. „Ваков секс нема ни во филмовите“, си помислив во себе.

  Дејан и Весна отидоа во кујната. Пиеја пијалак, ги слушав како наздравуваа. Дејан стана и ѝ рече: „Весна, би седел цела ноќ, но не можам. Другиот пат, ветувам ќе одиме некаде. Сега морам да одам. Следуваа страсни бакнежи и пред да замине го слушав шушкањето на парите што ѝ ги остави на столчето каде што водеа љубов.

АНОНИМНА