Измешајте мед и сода бикарбона: Конзумирајте 1 месец и видете што ќе се случи

Во текот на ова терапија потребно е да избегнувате месо, шеќер и бело брашно. Идејата за мешање на сода бикарбона со јаворов сируп или мед изгледа бизарна, бидејќи се верува дека ќелиите на ракот се хранат со шеќер. 

Меѓутоа, научниците после 60 години заблуди сфатиле дека сите истражувања се базирале на погрешни претпоставки. Но и да биле во право, во овој случај шеќерот делува поинаку. Имено, ќелиите на ракот не успеваат да го искористат шеќерот за раст, бидејќи сода бикарбоната веднаш ги убива. Јаворовиот сируп оди спрема ќелиите на ракот, за кои се верува дека трошат 15 пати повеќе гликоза во однос на здравите ќелии, а со помош на сирупот содата влегува во малигните ќелии. 

Подготовка: Измешајте сода бикарбона и јаворов сируп или мед во однос 1:3, загрејте и мешајте на многу тивок оган десет минути. Земајте по три лажички дневно во текот на месец дена, најмногу два месеци.