КАФЕ: Што покажа најновото истражување?

Кафето сепак е корисно за здравјето на луѓето. 

Ова е поткрепено со факти. 

Најновото истражување, на пример, вели дека слободно можете да пиете по една или две, па и повеќе шолји кафе дневно, за разлика од претходните истражувања кои наведуваа низа негативни ефекти. 

Во оваа нова студија биле вклучени речиси 20.000 испитаници, а резултатите покажуваат дека луѓето кои консумирале по 4 шолји кафе дневно имаат 64% помал ризик од рана смрт споредено со оние кои никогаш не конзумирале кафе. 

Намалениот ризик од прерана смрт бил понагласен кај луѓето со наполнети 45 години, заради што научниците заклучуваат дека конзумирањето кафе е покорисно за луѓето во постаро животно доба.