Топ лесни трикови: Како да изгледате помладолико?

Доколку сакате да изгледате помлади, треба да обрнете внимание на вашиот изглед. Постојат неколку трикови кои ако ги применувате ќе успеете долго да останете со свежиот младешки изглед. 

Со годините е природно косата да ви стане поретка. Секогаш избирајте шампони кои даваат обем на вашата коса. Не го заборавајте нанесувањето на балсами и течни масла. Ако имате шишки ќе изгледате помладо. 

Жените мислат дека откако се ослободиле од некои брчки, ќе изгледаат помлади. Сепак не се само брчките. Неодамнешна студија покажа дека бојата на кожата и степенот на сјај исто влијаат врз севкупниот изглед. 

Но, и облеката игра важна улога. Ако сакате да изгледате помладо носете маички со кратки ракави, кратки чизми, малку накит, елегантно сако, фармерки.