Како се шират вирусите? Видео кое прикажува зошто е важна заштитата

Во време- невреме кое ја зафати планетата Земја, кога коронавирусот засема се’ поголем замав, нашата свест треба да биде на највисоко ниво. Посебно во делот на личната и заштитата на другите. На социјаните мрежи има посебно изработено видео во кое се прикажува како се шират вирусите.

Погледнете го видеото и извлечете поуки: