Кога ќе влезете во 50-тата година, мора да ја внесете оваа намирница во исхраната

Кога ќе влезете во 50-тата година од својот живот, 'рскавицата и сврзното ткиво од зглобовите почнуваат да се трошат со голема брзина

Квалитетот на коските исто така се нарушува, а поради губитокот на колаген кожата почнува да старее. За да го спречите сето тоа, постои решение, а се нарекува желатин.

Основната здравствена корист на желатинот е зајакнување на зглобовите и коските. Дури и лекарите го препорачуваат на своите пациенти кои боледуваат од болести на коските и зглобовите.

Претставува многу добар природен лек за обновување на 'рскавицата, а има и позитивно влијание на тетивата, коските и ноктите. Особено е погоден за обновување на 'рскавицата во коленото.

Освен ова желатинот е особено добар за зајакнување на срцевиот мускул. Го регулира метаболизмот, го подобрува памтењето, поволно делува на кожата и ѝ дава еластичност.

Најбогат е со колаген и баш нему му ги должи сите лековите својства кои ги има. Освен тоа е богат и со пролин, глицином и протеин.

- Желатинот е богат со калциум, но и со витамин D, кој ја зголемува густината на коските

- Желатинот е одличен природен лек за остеопороза

- Делува врз кожата така што покренува ргенерација на ќелиите, им дава соединет тен, еластичност и сјај

- Говедскиот желатин содржи минерали кои ѝ недостигаат на исхраната, а кои се од голема важност за здрави заби и нокти

Значи, во овие години квалитетот на коските почнува да опаѓа, а за да ги избегнете проблемите потребно е да пиете по една чаша желатин дневно. 

Подготовка:

За да ја внесете потребната доза желатин во оргазнимот, треба една лажичка желатин да измешате со јогурт и така да го испиете по оброк.

Она што е најважно е да пиете говедски желатин, бидејќи ако станува збор за ратително потекло, нема да делува.