КОЈ ПОМИНУВА ПОЛОШО: Како се воспитува првото, а како второто дете?

Повеќето родители поинаку постапуваат при воспитување на второто и третото дете, за разлика од првото дете. 

Ова се некои од разликите кои родителите ги прават со постарите и помалите деца:
- со второто дете заборавате да се фотографирате со месеци 
- за првото дете со месеци ја уредувавте собата -секој датум од животот на првото дете е внимателно прославен 
- на првото дете сте му купувале многу играчки 
- помалото дете добива таблет, и помалку играчки 
Заклучокот е дека на првото дете му се посветувате максимално, а со второто веќе имате искуство.