Колку често треба да се шишате за да имате долга и негувана коса

Сакате да имате долга коса, па одложувате да одите на фризер?  Но, така повеќе и нанесувате штета отколку корист. Коста најбрзо расте кога е здрава, а тоа подразбира редовно одење на фризер и шишање на врвовите.

 Колку често ќе одите на фризер, зависи од типот на косата, но и на начинот на кој ја негувате. Ако природно ја негувате косата, сигурно ќе мора почесто да одите на фризер од жените кои ја фарбаат. 

 Одењето на фризер може да го одложите доколку косата ја негувате со масло, хидрантни маски и други хранливи материи. Ако се грижите за својата коса, доволно е да ја скратите 2 сантиметри секои два месеци