Колку потрошија дамите во дрогериите на ДМ во земјава?

ДМ силно го зголемува своето пазарно учество на македонскиот пазар. Овој реномиран германски бренд на дрогерии достапен во 13 држави, лани од своите производи во 16 македонски продавници инкасирал 11,2 милиони евра за 24 отсто повеќе од 2017 година

Реномираниот европски бренд на дрогерии „ДМ дрогерие маркт“ лани во своите 16 продавници ширум земјава оствари приходи кои надминаа 11 милиони евра, покажуваат официјалните податоци од билансот на успех на компанијата достапен во базата на ЦРМ. Оваа реномирана компанија своите приходи од продажба во земјава ги зголемила за 2,16 милиони евра односно за 24 отсто во однос на 2017 година кога приходите од продажба изнесувале 9 милиони евра. Овој податок само по себе укажува на тоа колку Македонките сакаат да купуваат во продажната мрежа на ДМ.

Повеќе на Фактор.мк