Кралицата Елизабета сака дизајнерски чевли како трендсетерките

Кралицата Елизабета II, најдолговечната британска владетелка, во април наполни 93 години.Родена е како Елизабет Александра Мери Виндзор на 21 април во 1926 година во Лондон. Кралица станала на 6 февруари 1952 година кога имала 25 години.

Кралицата ги следи трендовите и за себе одбира модерна облека. Станува збор за популарни мокасинки  кои ги носат трендсетеркитеи многу често ги фотографираат за социјалните мрежи.

Од големиот број на модели, кралицата ги одбра класичините и кои одговараат на нејзините години и нејзиниот стил.


Таа ги носеше за време на посетата на Кралската академија на уметност во Лондон.