Кратки фризури кои ќе го променат вашиот изглед

Ако имате кадрава коса и сакате да го промените изгледот, сигурно се прашувате: „Колку кратко можам да се шишам без да ја променам формата?“, „Ќе треба ли да се чешлам секој ден“? 

 Еве неколку примери за кратка фризура: 

 Ако имате кадрава коса и сакате да се шишате многу малку, тоа ќе истакне вашите карактеристики. 


 За разлика од првиот пример, лицата со високо чело треба да имаат подолга коса.


 Најважно е откако ќе ја измиете косата, да ги затегнете влакната за да и дадете на косата поголем волумен. 


 Класичното шишање на врвовите може да биде совршено за да ја покажете текстурата на косата.


 Хидратантните маски ќе ви помогнат да имате помека коса, а со тоа и вашите бранови ќе изгледаат поприродно. 


 Мешаните бранови се совршени за фина и природна коса. Тие одговараат на кој сите типови на лице.