ЛИЛЈАНА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Лилјана е женско словенско име, добиено од името на миризливиот цвет лилијан или крин.

Родителите честопати се одлучуваат за ова име кога сакаат нивното девојче да биде весело, нежно, убаво. Името Лилјана зрачи со елеганција и благодат, па во согласност со тоа, лицето кое го носи ова име сака да изгледа така.

Се верува дека името е всушност од англиско потекло, потекнува од нивниот збор Лилијан, исто така цветот крин. Всушност, не е важно од каде потекнува, суштината е иста, цветот е почетна основа.

Ова име беше едно од најпопуларните во минатиот век, а денес тешко дека има бебе кое носи вакво име. 

Нумеролошката вредност за името Лилјана е 6. Луѓето по име Лилјана обично се уметници, музичари и поети. Тие се шармантни и симпатични, но исто така и малку нестабилни. Тие ја сакаат убавината и ги интересираат луѓето и природата.