Љубовната врска со личност родена во овој хороскопски знак е брутална битка со оган!

Кажете му „не“ и тоа е како да додавате бензин во оган; ништо нема да го спречи да ве освои. Проблемот е што брзо се заљубува и уште побрзо се одљубува. Воодушевувачки е да го гледат, а топлината ве вовлекува толку многу што ќе сакате навистина да се зближите со него, но ако не внимавате, кожата почнува да ви гори! Повеќе од кој било друг знак, тој повеќе паѓа на потенцијалот што го гледа во некоја личност отколку на вистинската личност. Ако Овенот се заљуби во вас и вие успеете да го задржите неговиот интерес, неговата љубов е навистина неспоредлива и незауздана.

„Од сите страсти, љубовта е најсилна, бидејќи истовремено ги напаѓа главата, срцето и телото“.

Со Овенот владее елементот оган и планетата Марс, а нивната природа е страсна, доминантна, а понекогаш дури и заповедничка. Тие се секогаш подготвени за битка, без разлика дали тоа е пријателски натпревар во спортот, постигнување на посакуваната промоција или желбата на неговото срце.

Тие не бегаат од предизвици. Всушност, Овенот копнее за предизвици. Ако нешто му е тешко да постигне, тоа само му го зголемува интересот. Кажете им „не“ и тоа е како да додавате бензин во огнот; ништо нема да го спречи да ве освои.

Проблемот е што брзо се заљубува и уште побрзо се одљубува. Ќе те брка до крајот на светот, но откако ќе го покажеш својот интерес во ист степен, почнува да се однесува слично како дете во продавница за слатки: се ги интересира и едноставно не можат да се одлучат само за едно парче.

За еден Овен, блискоста може да доведе до незаинтересираност. Молњата на новата љубов целосно го заслепува и заборава на фактот дека сè што блеска не е злато.

Мажите и жените Овен понекогаш се движат толку брзо што не можат ни да разберат со кого си имаат работа.

Повеќе од кој било друг знак, Овенот повеќе паѓа на потенцијалот што го гледа во некоја личност отколку на вистинската личност. Ако Овенот се заљуби во вас и вие успеете да го задржите неговиот интерес, неговата љубов е навистина неспоредлива и незауздана. Не е лесно да го држите, тоа е како да се обидувате да закачите облак.

Како убаво вино, повеќето Овни имаат подобри односи на позрела возраст. Ова значи дека тие често имаат големо досие за давање и примање скршени срца од нивната младост.

Иако многумина сакаат да истакнуваат некои себични склоности на Овенот, тие имаат и многу топлина. Тие имаат неверојатно топло срце и имаат тенденција да го гледаат најдоброто во другите, дури и кога сите докази сугерираат поинаку.

Кога ќе се заљубат во некого и кога партнерот успева да ги одржува работите доволно свежи и интересни, тие се жестоко лојални партнери.

Како и со повеќето работи во животот, Овенот има и темна страна. Ова е особено точно кога станува збор за нивното однесување во љубовта и врските. Ако темната страна го води шоуто, постои голем потенцијал за гнев, па дури и злоупотреба. Тие ќе сакаат да доминираат, бидејќи нивната темна природа е исто така многу контролирана.

Тие може да се обидат да го контролираат секој аспект на нивната сакана личност и да збеснат кога не сакаат да соработуваат или да се држат до својот план. Тие ќе имаат многу мала контрола над своите емоции и имаат тенденција да остават зад себе скршени срца и целосно уништување.

Темната природа на Овенот може да ја направи лојалноста многу течна дефиниција. Можеби се склони кон измами, но поради нивното враќање придружено со убави гестови, сепак ќе можат да освојат партнер.

Овенот и телесноста одат рака под рака, без разлика дали ја гледате светлата или темната страна.

Потребен им е физички допир, но не се склони кон чисти игри. Мора да бидете смели и директни ако сакате да го заинтересирате.

Тој веднаш се фрла на работите и сака да те конзумира. Тој сака да се изгуби себеси во тебе и да направи да се изгубиш во него. Неговата страст може да биде толку силна што може да ве заплаши.

Кога доминира неговата темна страна, Овенот се однесува како дете кое плаче среде ноќ за шише и ги буди своите многу уморни родители. Тоа не е свесен себичен план, туку вродена потреба која е врвен приоритет.

Тие го сакаат она што го сакаат, кога го сакаат, и генерално не се грижат премногу за тоа кој ќе се најде на патот на таа желба.

Нивните партнери ќе се изгубат себеси во нивната страст да бидат сведоци на примарните потреби на Овенот што само нивните партнери можат да ги исполнат.

Динамичната енергија на Овенот вреска за внимание. Тешко е да му одолееш. Тој е привлечен, забавен и сака добро време. Тој е вистински заинтересиран за вас и поставува прашања што никој друг не се осмелува да ги постави.

Тој е еден од ретките знаци кои можат многу да ве привлече во исто време, а во исто време да моли за ослободување.

„Попрво би умрел од страст отколку од досада“ - Винсент Ван Гог


Извор: атма.хр

ФОТО: Фрипик