МАКЕДОНИЈА ТОП ДЕСТИНАЦИЈА ЗА 2019: Како нашата земја влезе во потесен избор?

Македонија е рангирана на 25 место од 28 земји кои туристите треба да ги посетат во 2019 година,  објави неодамна nationalgeographic.

За Македонија беше наведено дека е опколена со Србија, Грција, Бугарија, Албанија и Косово, и изоболува со планини и езера.  Пишуваше и дека земјата има национални паркови Пелистер, Маврово и Галичица кои треба да ги посетат туристите, а беше споменато и Охридското Езеро.

Повеќе на Фактор.мк