Марс во рак им носи хаос на сите хороскопски знаци: Овие три ќе бидат посебно на удар!

На 25 март планетата Марс конечно го напушти знакот Близнаци и премина во знакот на емотивниот Рак, каде што ќе остане до 20 мај.

Марс остана во знакот Близнаци скоро седум месеци и ова беше многу интересен период за сите оние луѓе кои требаше добро да ги организираат своите мисли и да се посветат на сè што е поврзано со преговорите, деловните аспекти со странски земји и воопшто соработката со луѓето во повисоко ниво.

Марс во Рак се чувствува многу неприродно во овој знак затоа што е планета која ја одвлекува енергијата, а тука влече работи кои имаат врска само со емоционални сломови и вина.

Овој Марс е добро време за решавање на работите поврзани со семејните односи или односите со децата.


Влијанието на овој Марс се чувствува и преку љубовните врски, многу е важно да се излезе од токсичните врски и да се стави крај таму каде што гледаме дека има голем проблем, а тоа е љубомора или чувство на посесивност од страна на партнер.

За љубовните врски многу е важно да знаете што сака личноста, особено кога станува збор за луѓе кои се родени во знакот Овен, под знакот Вага и во знакот Јарец.

Тоа може да биде особено проблематично за луѓето кои се родени во знакот Рак или имаат подзнак во овој знак, бидејќи Марс ќе донесе проблеми кои не се целосно завршени и се однесуваат на минатите и врските во смисла на љубов.

Најважно е да бидете подготвени за компромиси, особено кога се во прашање семејните односи, бидејќи енергијата на Марс бара да разговарате отворено и што е можно поискрено.

До крајот на мај лицата под знакот Скорпија и Риби ќе стават крај на некои негативни ситуации во кругот на семејството или во врска со работата, што ќе им донесе големо лично олеснување.