Многу жени не се осмелуваат да зборуваат за ова: Весна Џогани сподели искуство кое сите треба да го прочитаат

Пејачката Весна Џогани реши отворено да проговори за најголемите стравови и проблеми во јавноста

Многу жени доживуваат психолошки проблеми за време на бременоста и по породувањето за кои ретко зборуваат. Затоа Весна Џогани сакаше јавно и без двоумење да ја сподели својата животна борба со остатокот од светот.

Имено, по раѓањето на своето прво дете, синот Адријан, Весна се нашла во многу тешка ситуација. Таа гостувајќи во една емисија откри што ја мачи и како успеала да се справи со тоа.

 - Знам дека многу жени молчат за ова, но првите шест месеци од раѓањето на Адријан страдав од постпородилна депресија. Тоа се манифестираше во тоа што бев целосно воздржана за каква било активност поврзана со бебето, не знаев ни што да правам со син ми, се плашев дека нема да можам – изјави Весна.


Иако нејзиниот сопруг, Џоле Џогани, се обидувал во секое време да ја поддржи и максимално да ѝ помогне, тоа едноставно не му успеало.

- Не помогна тоа што Џоле ми олесни сè, ангажираше жена која ни помагаше во сите домашни работи, мое беше само да бидам мајка, да му се посветам на син ми и ништо повеќе, но некако на самиот почеток не можев. Секако, тоа помина со текот на времето и развив многу посебен однос со него. Подоцна, кога ја родив Лора, гледав многу поинаку на работите - беше искрена пејачка.

И токму кога помисли дека сè си дојде на свое место, се појавија нови проблеми. Адријан растеше, а неговиот темперамент беше таков што Весна не можеше да се носи со него. Затоа реши повторно да побара стручна помош.

- Научив да му приоѓам на детето поинаку за да најдам заеднички јазик. Во тој поглед Џоле ​​се разликува од мене, може да ја повлече линијата и да биде строг кога е потребно, но и попустлив во иста мера – вели таа.


Таа денес ужива во животот со двете деца кои се доволно пораснати за таа да може да се посвети на работата која најмногу ја сака.

На нејзините социјални мрежи секојдневно можете да најдете кратки клипови во кои Весна пее и глуми, а во тоа често ѝ се придружува и нејзината ќерка Лаура.


Извор: glossy.espreso.co.rs