Моника Белучи беше синонинм за природна убавина, а потоа позната докторка ги откри сите корекции кои ги правела: На овие делови од лицето најмногу се забележуваат

Повеќето луѓе мислат дека Моника Белучи нема направено никакви естетски зафати на лицето и телото. Меѓутоа, реалноста е поинаква. И една од најубавите и најсексипилните жени на светот направи пластична операција. Токму затоа се крена голема „прашина“ на една социјална мрежа на позната докторка по пластична медицина во Србија, Кристина Давидовиќ.

Да се ​​разбереме, Моника е вистинска убавица во секоја смисла, и физичка и духовна, или како што би рекле луѓето - убава е и одвнатре и однадвор. Таа има став, женско однесување, убави манири, држење и секако безвременска грациозна убавина. Сепак, годините не се на страната на жените и стареењето.

Моника припаѓа на генерацијата која подоцна започна со естетски третмани против стареење, бидејќи кон крајот на деведесеттите и 2000-тите овие процедури беа на почетокот на научниот развој и експанзија.

„Тогаш имаше различни материјали и техники, лаички кажано, сè беше во повој. Да напоменам, лигаментозниот систем на лицето, кој е најважен за правилно и природно антистареење, беше „откриен“ дури во 2007 година, а труд објавен во магазинот PRS. Како што вели еден од моите ментори, „третманите против стареење се ефикасни против стареење, а не за време на стареењето“, вели д-р Кристина Давидовиќ во објава на нејзиниот Инстаграм профил.

Анализа на естетските корекции на убавата Моника Белучи:


Според д-р Давидовиќ, во период од 20 години, од триесеттите до педесеттите години, стареењето е видливо и не може да се случи со возраста нашите јаболчници, премаксиларните и предмандибуларните области да станат пополни.


Забележлива разлика можеме да видиме на фотографиите на оваа прекрасна дива. Имено, линијата на раздвојување на материјалот на усните е видлива на фотографиите на оваа позната актерка.


„Со возраста губиме хијалуронска киселина, колаген и многу градежни компоненти. Коскената рамка на лицето, односно черепот се ресорбира, орбитата се шири, максилата станува ретроградна, мандибулата значително се менува (па и ако ни недостасуваат заби, коскени структури се ресорбираат уште побрзо и пообемно), така што компензацијата на волуменот е задолжителна како и затегнување на кожата за таков јасен изглед дваесет години подоцна. На сите фотки и улоги, гледаме јасна денаркациона линија што го одвојува филерот на усните“, вели др. Давидовиќ на крајот и прашува како ни се допаѓаат корекциите што ги направила.


Фото: Инстаграм/ Youtube - screenshoot

Извор: женаблиц

Кога била мала, родителите ја криеле бидејќи била нереално убава: Нејзиниот приватен живот е најчувана тајна