Научниците открија кои жени најмногу го сакаат сексот

Верувајте ни - резултатите се повеќе од неочекувани

Секој го сака сексот, но има и такви за кои сексуалниот однос е цел живот. Затоа сексологот Франциско Кабело од Андалузискиот институт за сексологија и психологија (Шпанија) ги објави резултатите од обемната студија за женското либидо.

Во истражувањето учествувале 22.000 жени од 71 земја. Тие мораа да пополнат прашалник за да го проценат нивото на сексуална желба и став кон сексот.

Врз основа на оваа студија, научниците идентификуваа кои се жените кои најмногу сакаат секс.

Со помош на овој прашалник, Кабело и неговите колеги се надеваа да утврдат кога жените имаат проблеми со либидото и од кои причини: поради стрес, гадење или недоразбирање со партнерот.

Само 10% од анкетираните жени велат дека нивното лошо либидо се должи на недостаток на еротски фантазии. Претходните студии тврдат дека оваа стапка е многу поголема.

Што друго забележаа научниците прочитајте на Машки магазин