Не е само оргазмот: Што ценат мажите во кревет?

Воопшто не е тоа што мислите. Точно е дека мажите се познати по своите валкани мисли, но ќе бидете изненадени што е она што навистина го сакаат најмногу во кревет и не ги прави перверзни.

Заборавете на акробатските секс пози, порно сцените, аналниот секс, секс играчките и сите други сексуални работи што предизвикуваат мешани чувства кај жените.

Всушност, работите што мажите навистина го ценат и сакаат во сексот се далеку различни:


Спонтаност

Мажите не се добри во режирањето. Кога страста ќе ги победи, тие сакаат жена во моментов, без разлика каде.

За еден маж, кујнската маса е исто толку удобна за секс какои  креветот во спалната соба. Но, некои жени не се со исто мислење.

Дури и кога горат од страст, ако дамата преферира само ан кревет или само во спалната соба, тогаш е голема веројатноста да се уништи страста. Ова е причината зошто мажите ја ценат тенденцијата на жените да бидат спонтани кога станува збор за секс.


Иницијатива

Дури и ако не го направите првиот чекор вие, мажите ќе ја направат. Несомнено, тие се професионалци во тоа, но понекогаш сакаат сексуалната иницијатива да не доаѓа од нив, туку од жената до нив. Тоа е како награда за нив - да се чувствуваат барани, потребни и ценети.

Исто така, на мажите не им пречитие да водат во сексот, но умираат од задоволство ако жената преземе иницијатива, го определи темпото и акоодбере таа да биде на врвот.


Секси долна облека

Понекогаш е доволно мажот да те види во секси долна облека за да се возбуди. И обратно! Колку и да е возбуден, може да ја убиете неговата желба за секс, ако долна облека ви е несоодветна и вашата интимна фризура одговара на описот „еж во панталони“. Идеалниот почеток за добар секс кај мажите вклучува тантела и мека и мазна кожа под нив.


Валкани зборови

Мажите не паѓаат на премногубучни жени во кревет, туку паѓаат на жени кои се потивки во креветот,но, сепак изразуваат возбуда. За мажите, ова е совршен индикатор за звук дека одлично се одвиваат работите. Добро избраните валкани зборови за време на сексот имаат ист ефект.


Оргазам

Најмногу од сè, мажите го сакаат токму тоа - да доведат жена до оргазам. Тое им е како најголема награда за сексуалните вештини на посилниот пол.  Знаејќи го ова, многу жени прибегнуваат кон стимулација на оргазам, но наместо тоа, мажите би биле многу позадоволни ако им кажавте / покажувавте како да ве доведат до оргазам.