Некој треба да внимава со луѓето, а некој со парите: Кои знаци едвај ќе ја поминат годината на змејот?

Започнува лунарната, кинеската нова година и владеењето на Дрвениот змеј! Кој ќе има помалку, а кој повеќе среќа, според кинеската астрологија?

Според кинескиот хороскоп, годината на змејот започна на 10 февруари 2024 година и ќе трае до 28 јануари 2025 година.

Новата година ќе биде во знакот на Дрвениот змеј, кој во кинескиот астролошки систем се поврзува со елементот оган и припаѓа на јанг, па се очекува да ги зајакне нашите природни карактеристики и да донесе позитивни промени во нашите животи.

Ова би можело да биде година на трансформација и вести што нè радуваат, а ќе биде обележана со енергија, решителност и храброст.

Знаци кои треба да внимавааат во кинеската година на дрвениот змеј:

Коза

(Години на раѓање: 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 година)

Оваа година ќе ги повика козите на разбирање и толеранција кон другите.

Може да запознаете луѓе кои ви прават непријатно или дури и ве нервираат. Ќе имате работа со луѓе кои се неискрени, потенцијално нарушувачки за вашиот напредок или дури и агресивни.

Природно ќе почувствувате потреба да реагирате, понекогаш дури и импулсивно, но клучно е да се спротивставите бидејќи можете да си направите многу штета.

Бивол

(Години на раѓање: 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021 година)

За родените во знакот на Бивол, годината на Змејот може да донесе одредени предизвици. Ова ќе биде период на значајна трансформација, во кој ќе се оттргнете од некои стари модели и ќе прифатите нови.

Ако сте родени во 1973 година, може да наидете на препреки поради влијанието на Таи Суи, кинеското име за ѕвездите спроти Јупитер, што се спротивставува на вашиот знак оваа година. Оваа спротивставеност може да доведе до назадување и стагнација во вашето извршување на цели.

Надминувањето на овие предизвици бара трпение, флексибилност и приспособливост. И покрај тешкотиите, тоа е одлична можност за личен раст и еволуција.


Следна страна