Нема да ви се верува: Ново истражување потврди која активност помага во губењето килограми

Истражувачите веруваат дека бакнувањето има многу повеќе предности од романтичното уживање. Од одржувањето на вашата кожа до губењето килограми. Ова се предностите од редовното бакнување:

Помага кај губењето килограми

Студијата наведува: „Едноставниот бакнеж согорува само две до три калории, додека страствениот бакнеж троши помеѓу пет и 26 калории во минута“. Можеби не изгледа толку многу доколку бакнувањето го споредувате со друга активност. Меѓутоа, за 30 минути може да согорите 180 калории.

Добро е за вашата кожа

Кога се бакнуваме, користиме повеќе од 30 мускули на лицето кои ги одржуваат нашите образи цврсти и затегнати.

 # Спречување на појава на брчки

Бакнувањето е најдобра природна превенција, кога е во прашање појавата на брчки.

Ослободување од стрес

Бакнувањето природно опушта. Истражувањата покажуваат дека се зголемува нивото на природни хемикалии во телото како окситоцин, природно смирувачко средство, заедно со ендорфини, природен опиум што ве прави да сте посреќни.

# Поздрави заби

Бакнувањето е добра за вашите заби, бидејќи го зголемува произведувањето на плунка и природно се мијат бактериите. 

Извор: teen385.com