Одложете го доаѓањето дома поради коронавирусот, ако се враќате од Италија, Германија, Шпанија..

Поради состојбата со Коронавирусот во земјава, согласно заклучоците на Владата од последната седница, се воведува забрана за влез на странски државјани од земјите со висок ризик согласно Листата на Светска здравствена организација објавена на веб страницата на Министерството за здравство.

Забраната, како што стои во заклучоците не важи само доколку достават  потврда издадена од надлежен орган за спроведен карантин.

Исто така, се апелира до државјаните на Република Северна Македонија, кои живеат во држави со висок и среден ризик да го одложат доаѓањето во земјата во овој период.


Целиот текст прочитајте го на Фактор.


ВАЖНО: СЕ УКИНУВА бесплатниот превоз за возрасни лица, средношколци и студенти