Овие три хороскопски знаци најмногу изневеруваат

Овен

Овнот е знак со кој управува Марс. Марс е планета на дејствување, агресија и сексуалност. Значи, Овенот е знак што најверојатно ќе изневерува без размислување. Неговата импулсивност и желби можат да го засилат неговото размислување. Овните имаат кратки распони на внимание и романтичните партнери кои некогаш им изгледаа свежи и возбудливи, одеднаш може да бидат здодевни, што ги води до следната личност која ќе им го привлече вниманието.

Кога станува збор за прикривање афера, овнот ќе се обиде да ја скрие, но ќе има проблем да успее. Тие се нагли и нестрпливи, што може да предизвика грешки. Тие самите нема да признаат измама, но ако се соочат со овој факт, тие ќе бидат директни и ќе го признаат тоа.


Близнаци

Од сите знаци во зодијакот, Близнаците се  најголеми прељубници. На крајот на краиштата, тие претставуваат двојност на Близнаци, така што има најмалку две страни на нивната личност од кои не треба да се заштитите. На Близнаците им е потребна разновидност, слобода и флексибилност во нивните животи за да бидат среќни. Тие претставуваат социјални пеперутки кои разговараат и запознаваат луѓе во текот на денот, ја исполнуваат нивната потреба за комуникација и социјализација. Близнаците сакаат да имаат две од нив, понекогаш и повеќе од тоа, и оваа желба не запира само на материјалните работи.

Причината за овие дупли желби е потребата да се задоволат емоционалните и менталните аспекти на нивните желби. Понекогаш, може да вклучува истражување на неколку врски истовремено. За Близнаци не е мамење, тие имаат многу полабава дефиниција за тоа што значи да се биде верен.

Иако тие никогаш немаат намера да измамат, понекогаш тоа едноставно се случува. Кога ќе се случи тоа, Близнаците ќе најдат начин да ја разгледаат приказната. Тие се многу паметни и ќе најдат начин да ја сокријат својата измама од своите партнери. Ако случајно партнерот ги фати, Близнаците се повикуваат да кажат сè што партнерот сака да го слушне и повторно да ги остави и да го изневерува. Се разбира, ова не е случај за сите близнаци, но треба да се има предвид.


Вага

Вагата е љубител на природата и пацифист. Тие се симболизирани со вага, затоа рамнотежата им е исклучително важна, а одржувањето на романтична врска е дел од тоа. Ако Вагата измами, тоа е затоа што тие бараат да го исполнат она што сметаат дека не го добиваат од партнерот во врска. Тие се чувствуваат страшно затоа што измамиле, но за да го одржат мирот, ќе направат се што е во нивна моќ за да го сокријат тоа од своите партнери. Вагите не се тајни како Шкорпиите или Рибите, ниту се толку брзи како близнаците, така што нивните дела честопати им ги даваат затоа што не се скриени и луѓето ги забележуваат. Кога се соочуваат со партнерот, прво негираат измама. Но, кога се притиснати, тие признаваат. Партнерите може да бидат утешени од фактот дека ќе бидат искрени и ќе сфатат дека тие во суштина не се наменети да измамат. Вага сè додека е полна и задоволена  е верен партнер.