ПЕЧУАНСКИ ХОРОСКОП: Е ова е нешто кое ја крие вистината за секој од нас

Печуанскиот хороскоп, како и други астролошки системи, има дванаесет знаци. 365-дневната година во овие хороскопи беше поделена на 18 месеци од 20 дена, на кои беа додадени 5 дена секој од нив - бескорисен. Во тие денови, нема ништо добро да се направи или да се започне. Секој ден од годината е посветен на различно божество. Ова достигнало до степен што во предистахскиот период децата родени во „погрешни денови“ автоматски им биле понудени на боговите.

Во Печуанскиот хороскоп, покрај самиот знак, раѓањето во рамките на знакот, кое е позначаен показател од самиот знак, има исклучително значење. Така, секој деветти ден од секој знак се смета за исклучително неповолен, третиот и последните четири дена се исклучително поволни, а четвртиот и седмиот ден се неутрални. На дванаесеттиот ден управува со заеднички работи и здравје, деветнаесеттиот ден еподложен на голема недоверба и слично.

Овој хороскоп многу се потпира на неподвижните ѕвезди. Тој ја припиша карактеристичната поделба на четири кардинални точки на боговите на Сонцето, дождот, смртта и поларната везда. Маите го прифаќаат ова учење, го усовршуваат и додаваат религиозни елементи, кои во исто време ги даваат карактеристиките на 13-те повисоки и 9 пониски небеса, од кои секој управува едно божество.

Пронајдете се во ПЕЧУАНСКИОТ хороскоп

Што се однесува до системот на знаци, паралелизам меѓу нивните знаци може да се воспостави со западниот астролошки систем. НА ВАМ ВИ Е ОСТАВЕНОВО  да препознаете КАКВИ СЕ овие необични хороскопски знаци СПОРЕДБЕНО со знаците на нашата астрологија. Значи, според редоследот на вашиот хороскопски знак, ќе го откриете хороскопскиот знак на Печуанскиот хороскоп.

ВОЗВИШЕНОСТ НА ЈАГНЕТО– Го красипретпазливост, егоцентричност, детсско однесување, претерана чувствителност, површност и премногу брз заклучок. Луѓето во овој знак се природни водачи, можат да бидат себични со опасност од агресија и прекумерна нервоза.

ЗЛИ СИЛИ - Луѓето во овој знак се мироубиви, разумени по природа и при прекумерна употреба на негативна енергија, може да бидат премногу поведени од страста и материјалните работи. Тие се затворени, стабилни и уметнички ориентирани.

СПОЕНИ ЅВЕЗДИ - Црно-бели карактеристики, подвоеност во мислата и чувствата, варијабилноста - се основните карактеристики на овој знак. Додека едната ѕвезда се загрева и се насмевнува, другата останува, жали, а понекогаш и се предава.

ЗАСПАНА ЗМИЈА- Преосетлива природа, поттикната од вечна желба за стабилност, но и од интензивен внатрешен немир и депресија. Знак на проникливост, што само се чини дека не е свесен за светот околу себе, подготвен за акција и неверојатни работи, кога веќе е отпишан.

ВРАЌАЊЕ НА ВОДЕНИОТ МЛАЗ - Луѓето родени со овој знак се силни, енергични, казнувачки, тврдоглави, подготвени за акција, се плашат од здодевност, но може да бидат неодговорни и прекумерно реагираат. Нивните чувства се водени од волја, тие се поставуваат како учители на секое поле, тие се креативни, уметнички надарени, а заради нивната детска природа, тие можат да воспостават добар однос со помладите.

БОЖЕСТВЕНА МАЈКА- Овој знак се карактеризира со љубопитност, склоност кон совршенство, до безгрешност во секоја смисла, но и кон преосетливост. Овие лица се најсилни кога им е најтешко. Тие се нежни во суштина. Тие ги потиснуваат емоциите, ги држат и страдаат длабоко кога наидуваат на проблеми. Тие се интелигентни, нервозни и рационални.

МЕРДЕВИНА - Знак меѓу небото и земјата, секогаш на работ да се распадне или да лета на небото. Филозофски, духовно, тој секогаш размислува без разлика дали е по скалилата или жицата, тој е преосетлив, свесно се жртвува себеси, подложен на влијание, склон да грешиво вистината. Овој знак е склон кон крајности, но лесно простува и брзо се прилагодува.

НАДОЈДЕНА РЕКА- Знак на претерување, вода што не може да се ограничи или ограничи. Знак на самосвесност и најдлабоко скриени нешта во потсвеста. Страст, интуиција, леснен премин од љубов до омраза, цврста природа која бара слобода и кога ќе ја добие - не знае што да прави со тоа. Потоа повторно бара крајбрежјето да ја запре реката. Ова е знак на тврдоглавост и крајност.

ЕЛЕН - Луѓето во овој знак најчесто се бучни, весели и пријатни, нервозни, интелектуални и духовни. Тие се праведни, но четири копита можат да бидат груби, иако тоа не е нивна цел. Тие често избираат погрешен сопружник, во тешки ситуации тие се изневерени од нервите и може да паничат.

КАМЕНА ЗЕМЈА- Луѓето во овој знак се со поголема веројатност од другите да бидат предодредени да успеат. Тие се ладни, студиозни, разумот владее во емоциите, подготвени да страдаат. Ако ја пронајдат целта вредна, тие не трошат време да ја постигнат. Тие можат да бидат одмазднички настроени. Тие се верни пријатели само кога се апсолутно сигурни дека истото ги чека и од другата страна. Целиот тврд став на телото е во опасност: заби, нокти, коски.

ВРЕМЕ НА ВОДАТА - Овој знак означува период од годината кога водите се најобилни, а природата е најнепредвидлива. Одговорност, непредвидливост, неочекуваност, љубезност кон луѓето кои се туѓи, но непристрасни кон најблиската околина. Силниот интелект, до генијалност, има тенденција да доминира, што може да доведе до деспотизам.

МОЧУРИШТЕ- Ова е знак на најголема тајност. Тој самиот е несфатлив и недоискажан. Владее со мислите, не сака промена, се осамотува и страда без често да ја знае причината.Тој магично привлекува други луѓе, манипулира со нив, а потоа ги спасува. Тој е чувствителен, скоро поетичен, со временска интуиција. Тој е срамежлив, но парадоксално, тоа не го спречува да се срами.