Плутон влезе во Водолија и ќе биде тука до 2043 година: Ракови-очекувајте трансформација, а Лавот - љубовен пресврт

Хороскоп за транзит на Плутон во Водолија од 23 март 2023 до 2043 година - дознајте што истакнуваат астролозите за секој хороскопски знак!

Вчера, на 23 март 2023 година, се случи монументална промена во астрологијата која ќе биде во сила до 2043 година кога Плутон преминува во знакот Водолија за прв пат по повеќе од двесте години. Колку е поретко астролошкиот настан, толку е помоќен. Во овој случај, транзитот на Плутон во динамичниот воздушен знак Водолија претставува време за прифаќање на непознатото.

Плутон владее со сè што е невидливо, со сите работи поврзани со вашата потсвест, интуиција, вистина, тајни, лаги, соништа и емоции. Оваа планета ја чува вашата вистина и може да биде одговорна за разоткривање лаги. Работи за да се трансформира сè во вашиот живот од внатре кон надвор додека учите дека она што најмногу го потиснувате во вас има и најголема моќ над вас.

Плутон во Водолија претставува независност, слобода, истражување, авантура и вистина што никогаш не може да се негира. За да ја прифатите оваа енергија, важно е да погледнете точно каде се Водолија или Плутон во вашата натална карта, бидејќи тоа ќе ви даде најдобра идеја за тоа што да барате.

Плутон се пресели во Водолија на 23 март 2023 година и ќе остане директен до 1 мај 2023 година кога ќе стане ретрограден. Од 1 мај до 11 јуни ќе биде ретроградно во знакот Водолија пред повторно да влезе во знакот Јарец. Плутон ќе остане во Јарец до 20 јануари 2024 година, кога повторно ќе влезе во Водолија до 1 септември 2024 година. Тогаш тој е само накратко во Јарец додека се движи ретроградно од 1 септември до 19 ноември 2024 година.

Ќе остане во Водолија од 19 ноември 2024 година до 8 март 2043 година. Кога ќе го погледнете вашиот живот и како се случуваат промените, важно е да се потсетите на танцот што ќе го прави Плутон до следната година бидејќи ќе го видите истото шема во вашиот живот. Промената не се случува преку ноќ, особено кога е поврзана со поголема слобода и, во овој случај, полека но сигурно носи длабока трансформација.

Плутон во Водолија за секој хороскопски знак почнувајќи од 23 март 2023 година:

Овен

Област на фокус: заедница

Водолијата владее со вашата единаесетта куќа на астрологијата, претставувајќи ја заедницата, општествените кругови, надежта и чувството за поврзаност со колективот. Овој транзит ќе ве принуди да ги трансформирате вашите цели и идеали и ќе ве предизвика да ја пронајдете најавтентичната верзија од себе. Ова сознание може да „исфрли“ некои луѓе од вашиот живот и да донесе нови.

Бик

Област на фокус: кариера

Со десеттата куќа во вашата натална карта владее Водолија, што значи дека кога Плутон првпат ќе „слета“ овде, ќе видите најмногу активности. Во овој период ќе се случат значителни промени во вашиот професионален живот. Без разлика дали менувате работа или дури започнувате сопствен бизнис, ова е време да откриете што е тоа што навистина ве возбудува за да можете да направите простор повеќе да работите на тоа.


Следна страна