По примерот на светските ѕвезди: Македонските познати дами покажаа како изгледаат без шминка (ФОТО)

Македонските познати ѕвезди се повеќе земаат пример од познатите ѕвезди инфлуенсерки, кои на социјалните мрежи споделуваат нереални совршенства кога е убавината во прашање. Нивните фотографии се полни со фотошоп, филтри и многу шминка. 

Но, има и чести исклучоци!

Некои од нив споделуваат фотки на кои немаат ниту еден грам шминка. Овој тренд на природен изглед, веќе неколку сезони се практикува од страна на влијателните и глобално популарните, а со тоа ја поттикнуваат природната убавина како главен репер и да се сакаме себеси такви какви што сме.

Освен светски познатите ѕвезди, свои фотки на кои немаат ниту грам шминка споделија и нашите познати дами. И тие посочија дека се поборници на природниот изглед, а разликата во нивниот изглед кога се со шминка и без, погледнете ја во продолжение:

Катарина Ивановска

Лила Филиповска

Тијана Дапчевиќ

Тамара Тодевска

Антониа Гиговска

Мартија Станојковиќ

Лина Пејовска 

Ивона Јо

Елена Ристеска

Каролина Гочева

Р.Ж.М