Посна проја, брзо јадење за викенд: Лесно се прави, а освојува уште од првиот залак

Добивај вести на Viber

Подготовката е едноставна, а вкусот е неверојатен.

Неопходно е:

*1 шолја (од 2дл) брашно

*2 чаши пченкарно брашно

*половина кесичка прашок за пециво

*2 лажици печен наут

*2 лажици печен сончоглед

*1 лажица мелен лен

*1 млад кромид

*2 чаши кисела вода

*половина чаша масло

*1 лажичка сол

*оригано и магдонос

*слатка пиперка

*сусам за посипување

Подготовка:

Прво измешајте ги сите суви состојки во сад за матење, а потоа додадете ја киселата вода и маслото и сè убаво измешајте. Во плех со средна големина ставете хартија за печење, па истурете ја смесата, посипете со сусам и слатката пиперка. Печете ја пројата на 180 степени околу 25-30 минути.

Извор: Тrpeza.alo.rs