Потврдени 66 нови случаи на коронавирус: 12 пациенти оздравеа

Во изминатите 24 часа се потврдени 66 нови случаи на Ковид-19. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 974 лица. 

Денеска се регистрирани 12 оздравени пациенти од Скопје кои се лекуваа во домашни услови, а кои по два контролни теста се негативни на коронавирусот.

 По градови новозаболените се од:
- Скопје-10
- Куманово-27
- Штип-3
- Прилеп-4
- Тетово-5
- Струга-4
- Велес-2
- Охрид-5
- Гостивар-1
- Кочани-3
- Неготино-2