Пристигнува вистински ролеркостер на промени и предизвици: Ова ќе бидат 4 најтешки денови во јули за сите хороскопски знаци!

Хороскопските знаци во јули ги чекаат 4 „опасни“ денови во кои ќе има многу предизвици и промени.

Астролозите велат дека во јули нѐ очекуваат 4 многу предизвикувачки, можеме да кажеме опасни денови. Подгответе се за многу турбулентен период во кој ќе има многу промени. Ќе ни се смени расположението, ќе стануваме и паѓаме, ќе се прашуваме дали сме на вистинскиот пат, ќе се сомневаме во се. Еве кои се најопасните денови според хороскопот во јули:

5 јули - Негативни транзити на Марс и Меркур

Ова е најопасниот ден во месецот. Во исто време ќе се случат два важни астролошки настани - Марс се претвора во знакот на Бик, а Меркур во знакот на Рак. И двата настани ќе ги свртат планетите против нас. Марс ќе остане во Бик до 19 август, а за тоа време многумина ќе станат сомнителни, недоверливи и малку исплашени. Во многу случаи, сето тоа ќе бидат неосновани стравови, но тоа нема да ни биде голема утеха.

Меркур во Ракот е опасен затоа што ќе станеме летаргични, малку незаинтересирани, безволни. Поради сето тоа, 5 јули ќе биде најлошиот ден за работа, за какви било почетоци. Побарајте го вашето безбедно засолниште, каде што се чувствувате опуштено и безгрижно за полесно да го пребродите овој период.

13 јули - Супермесечина

Супермесечината е најопасниот тип на полна месечина. Тој ќе биде толку блиску до Земјата што ќе биде многу впечатлив и поголем на небото од вообичаено. Исто така, ќе има посилно влијание врз нашите животи, среќа и расположение. Месечината ќе биде во Јарец на 13 јули, како резултат на што ќе бидеме малку поповлечени, свртени кон себе. Повеќе ќе уживаме да го поминуваме времето сами отколку во друштво.

16 јули - спој на Сонцето и Меркур

Сврзувањето е негативен аспект што најчесто се јавува помеѓу Сонцето и Меркур, бидејќи тие се секогаш на иста страна на Земјата. Астролозите советуваат да не ја напуштате зоната на удобност на овој ден, да не одите далеку и да не трошите многу пари. Луѓето кои имаат силна страна на суетата на овој ден би можеле да изгубат се што стекнале во последно време.

28 јули - Почнува ретроградниот Јупитер

Последниот опасен ден од јули е денот на почетокот на ретрофазата на Јупитер. Планетата ќе остане на оваа позиција до 24 ноември. Во овие месеци може да се случат многу лоши работи. Можеме да ја изгубиме моќта на интуицијата, да станеме алчни, бескомпромисни. Најверојатно, на 28 јули ќе го почувствуваме првиот бран на негативност, изразен во форма на чувство на вознемиреност и недостаток на мотивација.