Работи кои треба да ги направиме во понеделник, за да слабееме во текот на целата недела

Од оние случаи каде што ветувате дека ќе "почнете нов живот и ќе станете во форма" од првиот ден од седмицата 


Загуба на тежина не се случува молскавично. Потребна  е упорност и потребни се најмалку неколку недели, а во повеќето случаи месеци, за да се постигне посакуваниот резултат. Главната задача во овој процес е да се формираат здрави навики, за да не се чувствувате уморни и да продолжите да ја губите телесната тежина до следниот викенд. Започнете ја вашата исхрана токму сега, во понеделник! 
 

РЕЖИМ НА ХРАНА 
Дали се сеќавате на познатата изјава на Мухамед Али за неговите секојдневни вежби? Таа гласи "Не се откажувам! Ќе страдам сега, а ќе го живеам остатокот од животот како шампион". Во прилог на редовните физички вежби инструкторите препорачаат да се направи уште едно важно нешто - да напишете план за исхрана за седмицата - она ​​што ќе го јадете за вечера секој ден во текот на целата недела. На овој начин ќе имате помалку стрес од дневните импровизации во кујната, ќе бидете во можност да ја организирате подобро листата за шопинг, како и да се заштитите од премногу високо калоричната или едноставно нездрава храна во најстрашното време за фигурата - во вечерните часови. 


МАГНЕЗИУМ ПРЕД СОН 
Магнезиумот е многу корисен додаток во исхраната кога се обидувате да изгубите тежина. Тоа помага да се опуштите целосно во спиењето, одржување на силни мускули и нормализирање на варењето на храната. Можете да го најдете во било која аптека без никаков проблем. 


ХРАНА, БОГАТА СО ВИТАМИН К 
Недостатокот на витамин К во телото е еквивалентно на пушењето на пакет цигари на ден. Итно во вашето дневно мени вклучите авокадо, зелена салата, карфиол, спанаќ и магдонос. Тие ќе ви ја дадат потребната енергија во текот на целата недела, така што ќе треба да јадете повеќе во понеделникот. 


ВЛЕЗЕТЕ ВО ФОРМА 
Психолозите докажале дека понеделникот е најповолен ден за "екскурзија" во салата или обука за некој вид спорт. На првиот работен ден, следиете ја и т.н. "мотивација за иднината", што е поверојатно (статистички - 85%) да го продолжи остатокот од планот на неделата.