Животна училница // Приказни
Секое домаќинство ја користи, но никој не ги знае нејзините предности: Трикови со цедилката кои ќе ја сменат вашата рутина во кујната
Цедилката е многу повеќе од само алатка за цедење течности или просејување брашно. Нејзината густина и форма овозможуваат различни намени. На пример, ако имате тврд путер, можете да го протриете низ цедалка за да добиете фини снегулки што лесно се мачкаат.
Исто така, при подготовка на зеленчук, цедалка може да помогне за полесно лупење, а јајцата можете да ги ставите во цедалка додека готвите, што го олеснува нивното вадење од водата.
За да направите овошна пена, едноставно ставете го овошјето во цедилка и изгмечете го со лажица, добивајќи вкусна и лесна пена.Со овие трикови, цедалката станува едно од најкорисните алатки во кујната!
@cookingatpamsplace Chef Tip! How to use a colander the right way! Follow & share if you didn’t know this! #hacks #tips #foryoupage #cookingatpamsplace original sound - Cooking At Pam’s Place
Printscreen/TikTok/tiger_lee_uk