Ова се негативните страни на хороскопските знаци: Ракот е параноичен, Близнаците се склони кон зависности, Скорпиите анксиозни

Секој хороскопски знак има мали маани и „лудло“ коe ја саботира нивната среќа и го им го прави животот покомплициран отколку што треба.

Овен

Овните се најагресивни знаци и се склони кон експлозивни испади. Ако некогаш страда од „растројство на личноста“, тоа ќе биде периодично експлозивно растројство или ненадејни изливи на гнев. Ваквите испади често не се во согласност со ситуацијата.

Бик

Најголемата мана на овој знак е тврдоглавоста. Ако почнете да се расправате со нив за тоа како треба да се прават работите, тоа може да трае со часови. Се додека не ве убеди дека е во право. Тие се изложени на најголем ризик да развијат опсесивно-компулсивно пореметување, бидејќи добиваат напад на паника ако работите не се завршат на нивни начин.

Близнаци

Тие имаат зависна личност. Дури и нивниот знак е рамномерен. Тоа значи дека не можат да поднесат да бидат сами и имаат постојана потреба да се чувствуваат сакано и посакувано, а тоа треба постојано да се потврдува. Најверојатно тие ќе развијат „растројство на личноста“ која предизвикува зависност.

Рак

Тие имаат тенденција да градат ѕидови околу себе. Тоа го прават од страв дека некој од нивните најблиски ќе ги повреди, а многу често овој страв е целосно неоснован. Тие се најмногу склони кон параноично „растројство на личноста“. Тоа е прекумерна чувствителност на отфрлање, сомничавост и склоност кон погрешно толкување и искривување на настаните.

Лав

Тие се природно горди и често мислат дека сепак се малку подобри од другите - во сè. Тие се најмногу склони кон развој на нарцисоидно „растројство на личноста“. Таа сотојба се карактеризира кога човек мисли дека секогаш е во право, никогаш за ништо не е виновен, лесно ги шармира другите за да си ја постигне целта.

Девица

Ако ја повредите, таа може да се претвори во огорчена и негативна личност. Таа не поднесува да биде сама и може да биде манипулативна за да ги задржи луѓето што ги сака околу себе. Овие луѓе се најмногу склони кон гранично „растројство на личноста“.

Вага

Таа е најлоша за себе. Таа е исклучително љубезна по природа, а најчесто најмногу се критикува себеси, мислејќи дека не заслужува радост, благосостојба, па дури ни љубов. Како резултат на тоа, тој може да развие „пореметување на личноста“ што се самоуништува.

Скорпија

Нивната вродена тајност и мистерија ги прави склони кон градење ѕидови околу себе. Но, за Скорпиите тоа може да резултира со избегнување на сите социјални ситуации, разговори воопшто и повлекување во себе. И покрај тоа, тие сепак сакаат да бидат блиски со другите. Тие, најверојатно, имаат анксиозно „растројство на личноста“.

Стрелец

Тие, исто така, имаат тенденција да користат природен шарм за да ги постигнат своите цели. Често, она што е учтивост за повеќето луѓе, тие различно го разбираат. Тие можат да развијат асоцијално „растројство на личноста“.

Јарец

Перфекционистичкото „растројство“ е посебен облик на опсесивно-компулсивно растројство и обично се поврзува со работната етика. Ако нивната работа не е совршена, често почнуваат да паничат и се склони кон напади на анксиозност ако мислат дека сè не е во ред - според нив.

Водолија

Овој супер ексцентричен и креативен знак често оди на тенка линија помеѓу разумноста и лудилото. Кога ќе го преминат, тие често имаат карактеристики на шзофрено „растројство на личноста“. Ова значи дека тие имаат чудни верувања за начинот на кој функционира светот, понекогаш вклучувајќи и заблуди дека можат да ги читаат мислите на другите луѓе.

Риба

Тие се многу чувствителни, особено на мислењето на другите. Како резултат на тоа, тие можат да станат зависни од внимание. Кога оваа и нивната романтична и нежна личност ќе се спојат, можен е развој на хистерично „растројство на личноста“. Тоа значи дека тие стануваат зависни од вниманието и дека своите емоции ги изразуваат со голема возбуда и драматизација.

Фото: freepik