СЕСТРА

  Живеев во мало, мирно планинско село и сите се познававме меѓусебно. Нашиот живот беше скромен, но искрен без завист, подлост и злоба. Во тоа време, селата беа живи, преполни со жители. В училиште, бевме многу деца кои се дружевме, некогаш бевме палави, но сите учевме. Иднината беше тешко да се предвиди бидејќи за учење требаа финансии кои ги немавме. Ние, како и сите останати жители јадевме природна храна поради тоа што самите произведувавме сè што ни беше потребно за јадење. Во дворот имавме куче, кокошки и крава. Кравата ја пасевме и особено во пролет му се восхитувавме на зеленилото, кое беше околу нас. Освен за нас, мама одвојуваше од сè по нешто и во пазарните денови одеше на пазар во блискиот град и продаваше за да купиме производи за дома или да купиме гардероба. Имав неколку години постара сестра која ја носеше со неа за да ѝ помага и така сестра ми од мала се научи да продава на пазар.

  Сестра ми, Весна, беше многу убава. Висока, тенка, плава, со убав поглед од нејзините небесно зелени очи, витко тело и изглед на фотомодел. За нас младите се организираа разни забави. Тоа беше период кога сите млади, а посебно девојките рано се мажеа. Нејзината убавина беше прочуена и кога имаше забави, доаѓаа момчиња од околните места и од градот и ѝ се додворуваа. Ме носеше и мене иако бев помала, но бев послушна, не ја издавав на нашите родители. Знаеше да се скрие со некое момче под некое дрво и таму да се бакне или да се погали додека, пак, јас скриена зад грмушки ги слушав нејзините воздишки и момчешките копнежи.

  Секогаш си мислев како ќе биде ако таа се омажи рано. Од тоа ме фаќаше паника во смисла што ќе правам сама. Затоа, еднаш во разговор ѝ кажав кај и да оди и мене да ме земе. Таа ми рече: „Милке, малечка моја, јас в село не се мажам. Сите сакаат да се женат, но ако живеам живот како мама, подобро да не се мажам. Сакам да живеам пораскошно, ми се здосади од селово, од пазарот. Ако најдам прилика, ќе се мажам в град и ако можам ќе те земам некогаш кај мене. Овде ми е досадно“.

  Кога сестра ми стана мома одеше в град и продаваше наместо мајка ми. Мене ме носеше да ѝ помагам. Весна беше многу интелигентна. Бидејќи сите на пазарот се вртеа по неа, умееше да ги натера да ѝ помагаат за да ја продаде робата. Честопати, некое момче ќе ја поканеше да јадат чорба во блиските кафеанчиња кои повеќе личеа на биртии поради тоа што беа преполни со луѓе, чад од цигари, мирис на ракија помешан со мирис на чорби, скара и пржени компирчиња. Јас, пак, со чорбата добивав и по некое ќебапче и сок.

  Еден пазарен ден дојде еден роднина на татко ми, со едно многу убаво момче, високо со широки плеќи и со црна, залижана коса. Момчето се викаше Кире. Имал стан во градот и работел како шофер во странство. Тој нè донесе дома. Се договорија со сестра ми повторно да се видат. Моите сакаа да го запознаат и еден ден дојде се запозна со нив и набргу се зедоа со сестра ми. Направија скромна свадба. Од почеток, таа беше одушевена од бракот, но со тек на време таа почна да се разочарува.

  Кире повеќе беше на пат отколку дома. Но, по извесно време, сестра ми почна да се облекува модерно, секогаш со средена коса, со насмевка на лицето. Кога ќе дојдеше в село на сите комшивки им даваше по некој ситен подарок. Таа не работеше, но планираше да заврши курс за фризерка и за правење нокти и сакаше да отвори фризерски салон и салон за масажа.

  Еден ден се јави и ѝ рече на мама: „Мамо, ќе полагам за фризерка за еден месец, може да дојде и Тина да ми помага околу куќата и да ми помага околу готвењето“. Мајка ми се согласи, а јас многу се израдував и се дотерав најубаво што можев. Потоа, се качив в автобус и тргнав. Сама отидов до станот бидејќи точно знаев каде се наоѓа. Кога стигнав, заѕвонив и чукнав на влезната врата. Ја пробав кваката и не беше заклучено.

  Отворив. Влегов во кујната и на масата видов две банкноти од сто евра, шолји кафе со црн талог, недопиени чашки ракија и пепелник со догорчиња. Насекаде се чувствуваше мирис на цигари. Од спалната, допираше звук. Не знаев што се случува и низ полуотворената врата ѕирнав. Кога погледнав, ја видов сестра ми во секси поза, качена врз еден непознат човек. Тој не беше зет ми.

  Беа занесени во играта и не забележаа дека некој ја турна вратата. Човекот ѝ ги гризеше дојките, потоа, ѝ ги бакнуваше тврдите гради. Со рацете и ги штипеше бутовите, а таа качена врз него, го јаваше божем е ждребе. Таа скокаше врз него со цела своја сила. До нив, на спалната, еден млад маж си го „галеше“ неговиот тврд орган. „Дојди душо“, му рече сестра ми. Тој се приближи и почна да ѝ го лиже телото Се доближи сосем до неа и почна да ја бакнува. Сестра ми се наведна и почна да го лиже. Прво препоните, а потоа ѝ ја стави устата длабоко во неговиот сладок орган. Тој почна да стенка и да ужива и целосно ѝ се препушти на страста.

   Тој што беше под неа, стана и се качи врз неа. Боже, бев запрепастена од тоа колку Весна е вешта во водењето љубов. Просто не верував дека е таа. Двајцата мажи беа возбудени, но таа ги водеше, а ним од очите им блескаа искри. Црвени, испотени, испреплетени тела. Колку може водењето љубов да го занесе човек. Не ме забележаа.

  Тој што беше врз неа го вадеше и пожестоко го ставаше својот набрекнат орган. Работеа ритмички усогласено и во еден момент тој експлодира врз неа. Топла семена течност се разлеа по грбот. Додека тој што го лижеше, се заврти, ја легна и ѝ ги рашири нозете и почна прво пополека да го става својот орган, а потоа сè побрзо и побрзо влегуваше и излегуваше од неа. Таа стенкаше под неговото тело и со ноктите му го гребеше грбот. Заедно достигнаа врв. Весна стана и ја облече наметката. Ги праша: „Задоволни сте?“ Тој постариот ја бакна длабоко в уста и ѝ рече: „Другиот пат ќе оставиме повеќе пари“. Сестра ми потврдно климна со главата.

  Почнаа да се облекуваат. Тогаш мене ме забележаа. „Од кога си тука?“, ме праша сестра ми. Само ја гледав запрепастено. Мажите се облекоа и си заминаа.

АНОНИМНА