Што да јадеме и да пиеме во лето?

Ледените пијалоци се совршени за летните денови. 

Со 93.000 жени е направен експеримент, при што оние кои пиеле по едно кафе дневно за 10% имале помали шанси за рак на кожата.

Вишните се добри за после тренинг, а сокот од вишни помага за полесен сон. 

Ако јадете домат, тој ќе ја заштити вашата кожа. 

Конзумирајте лубеници и малини кои го намалуваат холестеролот. 

Ако пиете редовно леден чај тоа ќе го намали ризикот од појава на Алцхајмер. 

Боровницата е полна со антиоксиданси и е идеална за лето.