Со месеци не внесував никаков шеќер: Ева Лонгорија за совршената линија

Мојата исхрана обично исклучува шеќер и јаглени хидрати, а потоа тренирам со личен инструктор.

Ева Лонгорија можеби е светски позната актерка, но е загрижена за нејзиното тело како и сите други жени. Кога ја прашуваат како се замислува себеси за неколку години, таа вели: „Сè уште безнадежно“. 

„Да останеш слаба и со олицетворение на убавината не е лесна задача. Диетата и вежбањето се клучот за мојата фигура“, вели ѕвездата. „Тоа не е навистина тајна. Тоа е само диета. Јас навистина не јадам многу шеќер. Мојата исхрана обично исклучува шеќер и јаглени хидрати, а потоа тренирам со личен инструктор. Колку е тешко да се откажете од слатки? Многу! Јас бев на исхрана без шеќер неколку месеци, шеќер воопшто не внесував. Потоа излегов од овој режим и се вратив повторно. Тоа ми дава повеќе енергија и ми помага подобро да спијам. Ова е диета што ми дава најмногу резултати“, изјави Лонгорија.

За целосните прехранбени навики Ева вели: „Сакам да јадам добро - сакам зеленчук, сакам риба, не сум толку зависник од јаглехидратите“. Сепак, правилна исхрана не е замена за часовите во салата, каде што се подготвува со напорен тренинг. „Диетата оди рака под рака со вежбањето“, вели таа. „Некои луѓе мислат дека „можам да јадам што сакам, додека вежбам“, што е лажно. И обратно. Двете нешта се меѓусебно поврзани. Диетата и вежбите треба да одат рака под рака.“ Како нејзина слабост го наведува чипсот. Таа сака сол и најтешко е да се воздржи од него.