Средбата на Венера и Уран носи непредвидени настани: Четири знаци да се подготват за промени

На крајот на месецот, 30 март, Венера, планетата на љубовта и убавината, на истата точка на небото ќе го сретне Уран, планетата на изненадувањата и непредвидливите реакции.

За некои, оваа мешавина на планетарни енергии ќе доведе до пробив во односите, додека за други може да сигнализира точка на прекин или разделба.

Можеби ќе се чувствувате повикани да истражите нов пат напред и да се ослободите од моделите кои повеќе не ви служат. Ова е возбудлива енергија која може едноставно да се манифестира како поканување на малку повеќе спонтаност во вашиот љубовен живот.

Венера оди во аспект со Нептун

Неколку дена подоцна, на 7 април, Венера во Бик ќе создаде нежна врска со Нептун, планетата на соништата и романтиката.

Ова усогласување дава мистичен, розов пресврт на односите и исто така ни помага да се поврземе со нашите духовни и креативни страни.

Ова е многу креативен и романтичен аспект кој нè поттикнува да ги почитуваме нашите чувства и да водиме лековити разговори, сè додека ги следиме нашите срца, пишува Astrousluge.com.

Венера и Уран во Бик ќе имаат најголемо влијание врз Бикот, Шкорпијата, Водолијата и Лавот.


Фото: фреепик

Извор: информер

Астролозите откриваат: Има ли најголем манипулатор во хороскопот?